stołówkaStołówka czynna jest od 12:15 do 15:30

Zgodnie z zaleceniami dotyczącymi zdrowego żywienia dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych oraz wychodzących naprzeciw oczekiwaniom Rodziców posiłki oferowane przez szkolną kuchnię, począwszy od bieżącego roku szkolnego, przygotowywane będą w oparciu o nowe wytyczne określone w  projekcie ustawy Ministerstwa Zdrowia i Opieki Społecznej.

Dania główne to potrawy przygotowywane wyłącznie ze świeżych produktów (mięso, warzywa, owoce). Większość potraw przygotowana jest "na parze", w piecach konwekcyjno-parowych, duszonych i gotowanych, bez cukru i tłuszczów rafinowanych, niedozwolonych w zbiorowym żywieniu dzieci i młodzieży .
Zupy przygotowywane są ze świeżych warzyw, suszonych i świeżych ziół i zieleniny, bez domieszek środków ulepszających smak (kucharek, maggi).
Ręcznie wykonywane są również potrawy mączne (pierogi, naleśniki, kluseczki, gołąbki, desery, itp).

Napoje podawane do obiadu: woda lub kompoty owocowe (bez cukru lub słodzone miodem). Całość posiłku obiadowego jest ściśle dobierana pod względem zawartości wszystkich składników odżywczych i w odpowiedniej liczbie kalorycznej przeznaczonej dla poszczególnych grup wiekowych.


Wychodząc naprzeciw oczekiwaniu dzieci, młodzieży oraz Rodziców kuchnia szkolna, począwszy od nowego roku szkolnego 2016/2017, wprowadza nową ofertę sprzedaży posiłków dla dzieci i młodzieży.

 Ø   Obiad dla „Malucha” oferowany dla dzieci z klas I-III SP, sprzedawany wyłącznie w opcji karnetów miesięcznych NOWOŚĆ!
 Ø   Obiady dla uczniów od IV klasy SP, poprzez Gimnazjum i LO: „małe” i „duże” z możliwością zakupu w opcji karnetowej (min 10 szt.) lub pojedynczo w sklepiku szkolnym.
 Ø   Oferta sprzedaży samej zupy dla wszystkich chętnych, z możliwością zakupu w opcji karnetowej (min 10 szt.) lub pojedynczo w sklepiku szkolnym NOWOŚĆ!
 Ø   Oferta sprzedaży samego dania głównego dla wszystkich chętnych, z możliwością zakupu w opcji karnetowej (min 10 szt.) lub pojedynczo w sklepiku szkolnym NOWOŚĆ!

Wpłaty na obiad za miesiąc wrzesień 2016 można dokonywać gotówka od 01/09/2016 roku w sklepiku szkolnym lub przelewem na rachunek bankowy począwszy od 29/08/2016r. Ilość posiłków we wrześniu 21 szt.

Osoby, które płacą za obiady w formie przelewu bankowego, proszone są o wpisywanie w tytule przelewu następujących danych:  imię, nazwisko, klasa, szkoła (czy SP, Gimn, LO) oraz ilości i nazwy posiłków zakupionych w danym msc.

Karnetowy (min 10 szt):
Obiad „Malucha” (klasy I-III) 8,50 zł
Obiady od klasy IV SP: mały: 8,90 zł   duży: 10,90 zł
Zupa w karnecie: 3,50 zł
Danie główne w karnecie: 8,50 zł

Jednorazowy (zakupiony w sklepiku):  mały: 9.90 PLN   duży: 11,90 PLN
Jednorazowa zupa (zakupiona w sklepiku) 4,50 zł
Jednorazowe danie główne (zakupione w sklepiku) 9,50 zł

Posiłek „karnetowy” dotyczy zakupu minimum 10 szt.

p. Magdalena Kusek

stolowka 3

 

 Odmawianie obiadów na tel/sms lub email do godziny 9.00 rano
 
 

Witam serdecznie.

Wpłaty na obiady za msc czerwiec 2018 można dokonywać przelewem od 28/05/2018 na rachunek bankowy (szczegóły w zakładce "stołówka szkolna" na stronie internetowej: 
http://www.kcecak.krakow.pl/) lub gotówką w sklepiku szkolnym.
Ilość dni pracujących, dla szkoły i tym samym dla kuchni i stołówki szkolnej, w czerwcu wynosi 15 szt ( od 4 do 22 czerwca 2018 r,)
Wpłaty na posiłki oferowane przez kuchnię:
Karnet obiadowy mały: 15*8,9= 133,50 zł
Karnet obiadowy duży: 15*10,9= 163,50 zł
Karnet II dania: 15*8,50= 127,50 zł
Karnet obiadowy dla "Malucha":15*8,50= 127,50 zł (tylko dla klas 1-3 SP)
Osoby nie posiadające karty do wydawania posiłków proszę o doliczenie 10 zł do w/w kwot.
Posiłki nie będą wydawane bez ważnej i aktywnej karty obiadowej!
Osoby, które płacą za obiady w formie przelewu bankowego, proszone są o wpisywanie w tytule przelewu następujących danych: 
imię, nazwisko, klasa, szkoła (SP, Gimn, LO) oraz: informacje dot. ewentualnych wyłączeń. 
(np. bez czw, śr czy konkretne dni, w które będą uczęszczały na obiady  - wycieczki,) jeżeli takie występują.
Informacja dla osób po raz pierwszy korzystających z kuchni i stołówki szkolnej:
Posiłki są wydawane na podstawie aktywnej karty, w systemie elektronicznej obsługi. Kaucja zwrotna za kartę dla osoby, która będzie uczęszczała na posiłki w stołówce szkolnej wynosi 10 zł. Opłatę za kartę proszę doliczyć (jednorazowo) do płatności za obiady szkolne danym w miesiącu.

Zapraszam :)

Wpłaty

Osoby, które płacą za obiady w formie przelewu bankowego, proszone są o wpisywanie w tytule przelewu następujących danych:

imię, nazwisko, klasa, szkoła (SP, Gimn, LO) oraz: ilości dni odwołań z poprzedniego msca i informacje dot. ewentualnych wyłączeń
(np. bez czw, śr czy konkretne dni, w które będą uczęszczały na obiady  - wycieczki,) jeżeli takie występują.

 

Karnety mogą być opłacane gotówką lub przelewem na rachunek bankowy.

Jednocześnie bardzo proszę, aby do odbioru karnetu przekazywać Uczniowi wydrukowane potwierdzenie dokonania przelewu. 

 

Obiady jednorazowe można zakupić codziennie w sklepiku szkolnym.

Wpłaty na obiady karnetowe można dokonywać:
1/ gotówka - kasa sklepiku w godzinach pracy sklepiku:)
2/ przelewem na rachunek bankowy:
 
Magdalena Kusek
07 2490 1044 0000 4200 9112 4905
T-Mobile Bank

stołówka

FH "13-tka" Magdalena Kusek
ul. Zdunów 22c/13
30-428 Kraków
NIP 944-113-01-04
 
tel kontaktowy +48 0665 028 766
email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Wpłaty na obiady karnetowe można dokonywać:
1/ gotówka - kasa sklepiku w godzinach pracy sklepiku:)
2/ przelewem na rachunek bankowy:
 
Magdalena Kusek
07 2490 1044 0000 4200 9112 4905
T-Mobile Bank

stołówka

logo stolowka

        

 

04/06/2018-08/06/2018

 

Poniedziałek    

Wtorek 

Środa

Czwartek

Piątek

ZUPA

Krupnik z kaszki manny z warzywami  i zieloną pietruszką

300 ml

Zupa „bretońska”

z fasolką i suszonym majerankiem

300 ml

Rosół drobiowy

z marchewką, makaronem i zieloną pietruszką

300 ml

Zupa koperkowa

z kluseczkami, zabielana

300 ml

Kapuśniak staropolski

z ziemniakami i zieloną pietruszką

300 ml

DANIE

GŁÓWNE

Gulasz z kurczaka

w orientalnym sosie

125 g/ 15g

Makaron penne

180 g

Sałatka z kapusty pekińskiej

80 g

Kompot z owoców sezonowych/

woda ngaz

Ryż biały z truskawkami i słodką śmietanką

225 g

Kompot z owoców sezonowych/

woda ngaz

Eskalopki z piersi kurczaka

125 g

Ziemniaki młode

z koperkiem

150 g

Mizeria ze świeżych ogórków

80 g

Kompot z owoców sezonowych/

woda ngaz

Frykadelki wp faszerowane serem

w sosie

125 g

Kasza jaglana

180 g

Surówka z białej kapusty

80 g

Kompot z owoców sezonowych/

woda ngaz

Domowe kluski śląskie

z masełkiem

225 g

Deser:

Kisiel owocowy

Kompot z owoców sezonowych/

woda ngaz

11/06/2018-15/06/2018

 

Poniedziałek    

Wtorek 

Środa

Czwartek

Piątek

ZUPA

Zupa pomidorowa

z ryżem i zieloną pietruszką

300 ml

Żurek śląski

z kiełbaska, boczkiem i suszonym majerankiem

300 ml

Zupa ogórkowa

z ziemniakami

i koperkiem, zabielana

300 ml

Zupa grzybowo-pieczarkowa

z łazankami i zieloną pietruszką

300 ml

Zupa kalafiorowa

z kluseczkami, zabielana

300 ml

DANIE

GŁÓWNE

Pulpety drobiowe

w sosie śmietanowym

125 g/ 15g

Kasza kus-kus

180 g

Surówka ze świeżej marchewki

80 g

Kompot z owoców sezonowych/

woda ngaz

Domowe racuchy

z jabłkami i cukrem pudrem

225 g

Kompot z owoców sezonowych/

woda ngaz

Kotlet schabowy panierowany

125 g

Ziemniaki młode

z koperkiem

150 g

Colesław z młodej kapusty

80 g

Kompot z owoców sezonowych/

woda ngaz

Gołąbki greckie bez zawijania w sosie pomidorowym

225 g/ 2 szt

Kompot z owoców sezonowych/

woda ngaz

Naleśniki z serem

i polewą czekoladową

225 g/ 2 szt

Deser:

Świeży owoc

Kompot z owoców sezonowych/

woda ngaz

18/06/2018-22/06/2018

 

Poniedziałek    

Wtorek 

Środa

Czwartek

Piątek

ZUPA

Krupnik domowy

z kaszy jęczmiennej

z warzywami i zieloną pietruszką

300 ml

Zupa orientalna won-ton z makaronem sojowym i zielona cebulką

300 ml

Chłodnik z jajkiem

i świeżym koperkiem,

300 ml

Krem ze świeżej cukinii z grzankami pszennymi

300 ml

Zupa z czerwonej soczewicy

z makaronem i zieloną pietruszką

300 ml

DANIE

GŁÓWNE

Spaghetti Bolognese

225 g

Kompot z owoców sezonowych/

woda ngaz

Domowe pierogi

z mięsem i smażoną cebulką

225 g

Kompot z owoców sezonowych/

woda ngaz

Gyros drobiowy

sos czosnkowy

125 g/5 g

Frytki

150 g

Colesław z młodej kapusty

80 g

Kompot z owoców sezonowych/

woda ngaz

Bitki wp w sosie pieczeniowym

125 g/15 g

Puree ziemniaczane

150 g

Sałatka wiosenna ze świeżych pomidorów i ogórków

80 g

Kompot z owoców sezonowych/

woda ngaz

Kluski na parze

z dżemem owocowym

225 g/ 2 szt

Kompot z owoców sezonowych/

woda ngaz


* PODANE W MENU GRAMATURY POTRAW ODNOSZĄ SIE DO DUŻYCH OBIADÓW.     

                                           


Ważne telefony

Początek strony