caritas 1 p

Szkolna stołówka

Szkolna stołówka

stołówkaStołówka czynna jest od 12:15 do 15:30

Zgodnie z zaleceniami dotyczącymi zdrowego żywienia dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych oraz wychodzących naprzeciw oczekiwaniom Rodziców posiłki oferowane przez szkolną kuchnię, począwszy od bieżącego roku szkolnego, przygotowywane będą w oparciu o nowe wytyczne określone w  projekcie ustawy Ministerstwa Zdrowia i Opieki Społecznej.

Dania główne to potrawy przygotowywane wyłącznie ze świeżych produktów (mięso, warzywa, owoce). Większość potraw przygotowana jest "na parze", w piecach konwekcyjno-parowych, duszonych i gotowanych, bez cukru i tłuszczów rafinowanych, niedozwolonych w zbiorowym żywieniu dzieci i młodzieży .
Zupy przygotowywane są ze świeżych warzyw, suszonych i świeżych ziół i zieleniny, bez domieszek środków ulepszających smak (kucharek, maggi).
Ręcznie wykonywane są również potrawy mączne (pierogi, naleśniki, kluseczki, gołąbki, desery, itp).

Napoje podawane do obiadu: woda lub kompoty owocowe (bez cukru lub słodzone miodem). Całość posiłku obiadowego jest ściśle dobierana pod względem zawartości wszystkich składników odżywczych i w odpowiedniej liczbie kalorycznej przeznaczonej dla poszczególnych grup wiekowych.


Sprzedaż obiadów w szkolnej stołówce

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniu dzieci, młodzieży oraz Rodziców kuchnia szkolna, począwszy od nowego roku szkolnego 2016/2017, wprowadza nową ofertę sprzedaży posiłków dla dzieci i młodzieży.

 Ø   Obiad dla „Malucha” oferowany dla dzieci z klas I-III SP, sprzedawany wyłącznie w opcji karnetów miesięcznych NOWOŚĆ!
 Ø   Obiady dla uczniów od IV klasy SP, poprzez Gimnazjum i LO: „małe” i „duże” z możliwością zakupu w opcji karnetowej (min 10 szt.) lub pojedynczo w sklepiku szkolnym.
 Ø   Oferta sprzedaży samej zupy dla wszystkich chętnych, z możliwością zakupu w opcji karnetowej (min 10 szt.) lub pojedynczo w sklepiku szkolnym NOWOŚĆ!
 Ø   Oferta sprzedaży samego dania głównego dla wszystkich chętnych, z możliwością zakupu w opcji karnetowej (min 10 szt.) lub pojedynczo w sklepiku szkolnym NOWOŚĆ!

Wpłaty na obiad za miesiąc wrzesień 2016 można dokonywać gotówka od 01/09/2016 roku w sklepiku szkolnym lub przelewem na rachunek bankowy począwszy od 29/08/2016r. Ilość posiłków we wrześniu 21 szt.

Osoby, które płacą za obiady w formie przelewu bankowego, proszone są o wpisywanie w tytule przelewu następujących danych:  imię, nazwisko, klasa, szkoła (czy SP, Gimn, LO) oraz ilości i nazwy posiłków zakupionych w danym msc.

Karnetowy (min 10 szt):
Obiad „Malucha” (klasy I-III) 8,50 zł
Obiady od klasy IV SP: mały: 8,90 zł   duży: 10,90 zł
Zupa w karnecie: 3,50 zł
Danie główne w karnecie: 8,50 zł

Jednorazowy (zakupiony w sklepiku):  mały: 9.90 PLN   duży: 11,90 PLN
Jednorazowa zupa (zakupiona w sklepiku) 4,50 zł
Jednorazowe danie główne (zakupione w sklepiku) 9,50 zł

Posiłek „karnetowy” dotyczy zakupu minimum 10 szt.

p. Magdalena Kusek

Ceny obiadów

stolowka 3

 

 Odmawianie obiadów na tel/sms lub email do godziny 9.00 rano

 
Witam serdecznie.

Wpłaty na obiady za msc październik 2017 można dokonywać przelewem na rachunek bankowy (szczegóły w zakładce "stołówka szkolna" na stronie internetowej: 
http://www.kcecak.krakow.pl/) lub gotówką od 28/09/2017 roku w sklepiku szkolnym.
 
Ilość dni pracujących, dla szkoły i tym samym dla kuchni i stołówki szkolnej, w miesiącu październiku 22.
Wpłaty na posiłki oferowane przez kuchnię:
 
Karnet obiadowy mały: 22*8,9= 195,80 zł
Karnet obiadowy duży: 22*10,9=  239,80 zł
Karnet II dania: 22*8,50= 187 zł
Karnet obiadowy dla "Malucha":22*8,50= 187 zł (tylko dla klas 1-3 SP)

Osoby nie posiadające karty do wydawania posiłków proszę o doliczenie 10 zł do w/w kwot.
Posiłki nie będą wydawane bez ważnej i aktywnej karty obiadowej!
 

Osoby, które płacą za obiady w formie przelewu bankowego, proszone są o wpisywanie w tytule przelewu następujących danych: 

imię, nazwisko, klasa, szkoła (SP, Gimn, LO) oraz: informacje dot. ewentualnych wyłączeń. 
(np. bez czw, śr czy konkretne dni, w które będą uczęszczały na obiady  - wycieczki,) jeżeli takie występują.

Informacja dla osób po raz pierwszy korzystających z kuchni i stołówki szkolnej:

Posiłki są wydawane na podstawie aktywnej karty, w systemie elektronicznej obsługi. Kaucja zwrotna za kartę dla osoby, która będzie uczęszczała na posiłki w stołówce szkolnej wynosi 10 zł. Opłatę za kartę proszę doliczyć (jednorazowo) do płatności za obiady szkolne danym w miesiącu.

Wpłaty

Osoby, które płacą za obiady w formie przelewu bankowego, proszone są o wpisywanie w tytule przelewu następujących danych:

imię, nazwisko, klasa, szkoła (SP, Gimn, LO) oraz: ilości dni odwołań z poprzedniego msca i informacje dot. ewentualnych wyłączeń
(np. bez czw, śr czy konkretne dni, w które będą uczęszczały na obiady  - wycieczki,) jeżeli takie występują.


Karnety mogą być opłacane gotówką lub przelewem na rachunek bankowy.

Jednocześnie bardzo proszę, aby do odbioru karnetu przekazywać Uczniowi wydrukowane potwierdzenie dokonania przelewu. 

 

Obiady jednorazowe można zakupić codziennie w sklepiku szkolnym.

Wpłaty na obiady karnetowe można dokonywać:
1/ gotówka - kasa sklepiku w godzinach pracy sklepiku:)
2/ przelewem na rachunek bankowy:
 
Magdalena Kusek
07 2490 1044 0000 4200 9112 4905
T-Mobile Bank

Stołówka - kontakt

stołówka

FH "13-tka" Magdalena Kusek
ul. Zdunów 22c/13
30-428 Kraków
NIP 944-113-01-04
 
tel kontaktowy +48 0665 028 766
email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

 

Wpłaty na obiady karnetowe można dokonywać:
1/ gotówka - kasa sklepiku w godzinach pracy sklepiku:)
2/ przelewem na rachunek bankowy:
 
Magdalena Kusek
07 2490 1044 0000 4200 9112 4905
T-Mobile Bank

Jadłospis

stołówka

logo stolowka

        

 

Tydzień: 16/10/2017-20/10/2017

 

 

 

 

 

Poniedziałek    

Wtorek 

Środa

Czwartek

Piątek

 

 

 

ZUPA

 

Zupa koperkowa

z kluseczkami, zabielana

300 ml

 

Zupa meksykańska

300 ml

 

Barszcz czerwony

z fasolką drobną „jaś”

i zieloną pietruszką

300 ml

 

Rosół z makaronem, gotowaną włoszczyzną i zieloną pietruszką

300 ml

 

Zupa jarzynowa

z ryżem i zieloną pietruszką

300 ml

 

 

 

DANIE

GŁÓWNE

 

Kurczak w sosie orientalnym

125 g/35 g

 

Kasza jaglana

180 g

 

Surówka z białej kapusty

80 g

 

Kompot z owoców sezonowych

150 ml

 

 

Domowe naleśniki

z farszem „ruskim” zapiekane z serem mozzarella

Sos pomidorowy

lekko ostry

225 g/ 2 szt

 

Deser:

Kisiel owocowy

80 g

Kompot z owoców sezonowych

150 ml

 

 

Pieczeń z szynki wp

w sosie pieczeniowym jasnym

125 g/ 35 g

Ziemniaki gotowane

150 g

 

Surówka ze świeżej marchewki z pomarańczą

80 g

Kompot z owoców sezonowych

150 ml

 

 

Kotlet pożarski

z drobiu

125 g

Ziemniaki puree

150 g

 

Buraczki zasmażane na ciepło ze śmietaną

80 g

 

Kompot z owoców sezonowych

150 ml

 

 

 

 

Makaron z serem białym , brzoskwinia

i/lub sosem czekoladowym

225 g

 

 

 

 

Kompot z owoców sezonowych

150 ml

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     
                                           

* PODANE W MENU GRAMATURY POTRAW ODNOSZĄ SIE DO DUŻYCH OBIADÓW.

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

                                

 * PODANE W MENU GRAMATURY POTRAW ODNOSZĄ SIE DO DUŻYCH OBIADÓW

Joomla gallery by joomlashine.com

Kcecak Logo Show

Gościmy

Odwiedza nas 33 gości.

www.opoka.org.pl

Ważne telefony

  • 12-634-50-50   szkoła
  • 12-634-55-33   księgowość
  • 12-634-55-35   Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
  • 12-634-30-57   faks
  • więcej...
Początek strony