stołówka Witam serdecznie.

Mam przyjemność poinformować, że od 9 lat w szkole funkcjonuje kuchnia szkolna, która przygotowuje posiłki dla dzieci i młodzieży na miejscu (bez dowozu z zewnątrz).

W skład zespołu kuchni wchodzą następujące osoby:

Szef Kuchni: Pan Piotr Rumian
Pomoce Szefa Kuchni: Pani Renata Rusiecka i Pani Paula Frey.

                                             Zgodnie z zaleceniami dotyczącymi zdrowego żywienia dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych oraz wychodzących naprzeciw oczekiwaniom Rodziców posiłki oferowane przez szkolną kuchnię przygotowywane będą w oparciu o wytyczne określone w  projekcie ustawy Ministerstwa Zdrowia i Opieki Społecznej. 

Dania główne to potrawy przygotowywane wyłącznie ze świeżych produktów (mięso, warzywa, owoce). Większość potraw przygotowana jest "na parze", w piecu konwekcyjno-parowym, duszone i gotowane, z mała zawartością cukru, soli i tłuszczów rafinowanych, ograniczonych w zbiorowym żywieniu dzieci i młodzieży .
Zupy przygotowywane są ze świeżych warzyw, suszonych i świeżych ziół i zieleniny, bez domieszek środków ulepszających smak (kucharek, maggi).
Ręcznie wykonywane są również potrawy mączne ( naleśniki, kluseczki, 
gołąbki, desery, itp). 

Napoje podawane do obiadu: woda lub kompoty z owoców. Całość posiłku obiadowego jest ściśle dobrana pod względem zawartości wszystkich składników odżywczych i w odpowiedniej liczbie kalorycznej przeznaczonej dla poszczególnych grup wiekowych

                                              Kuchnia jest  wyposażona w system elektronicznej rejestracji obiadów szkolnych (Loca Systems). Wprowadzony system kart chipowych, do obsługi szkolnej stołówki, pozwolił w dużej mierze na usprawnienie całego procesu obsługi szkolnych obiadów, począwszy od zakupu obiadów karnetowych, ich wydawanie w stołówce szkolnej jak również odwoływanie i kontrolę rodzicielską. 

W ramach programu każda osoba korzystająca na stałe ze stołówki szkolnej otrzymuje jednorazowo kartę elektronicznego odczytu z określoną ilością zakupionych wcześniej (gotówką lub przelewem) posiłków na dany msc (nadany numer karty będzie przypisany do określonej osoby jednorazowo na cały rok szkolny). Karta jest imienna i będzie przypisana do określonej osoby.

Koszt karty 12,- zł - kaucja zwrotna. Kaucja zwracana w przypadku całkowitej rezygnacji z obiadów karnetowych oraz zwrotu karty nieuszkodzonej, zdolnej do dalszego wykorzystania.

W przypadku zagubienia karty w trakcie roku szkolnego konieczne jest wydanie nowej karty po wpłacie kolejnej kaucji. Do codziennego otrzymywania szkolnych obiadów, karta chipowa wydana osobie korzystającej ze szkolnej stołówki, jest niezbędna i konieczna.

 
Dla Rodzin, których co najmniej dwoje dzieci uczęszcza na posiłki do stołówki szkolnej, udzielamy 5% zniżki za każdy kupiony miesięczny karnet obiadowy.

Od dnia 22 marca 2021 r. kuchnia i stołówka szkolna zawieszają swoją działalność.

Posiłki wykupione na okres 22-31/03/2021 zostaja automatycznie odwołane do rozliczenia po ponownym uruchomieniu pracy szkoły i tym samym kuchni szkolnej.

 

Ceny obiadów obowiązujących w roku szkolnym 2021/2022:

Karnetowy:

Obiad "Maluszek" (dostępny wyłącznie dla klas 1-3 SP, tylko przy zakupie karnetu miesięcznego) 13,50 zł

Zestaw obiadowy (zupa, danie główne, kompot/woda/deser) 15 zł

Danie główne (tylko II danie, kompot/woda) 14,50 zł

Zupa 5,00 zł

Jest możliwość zakupienia obiadu jednorazowego w bieżącym dniu maksymalnie do godziny 11.00. W zależności od oferowanego obiadu w danym dniu, jego zakup po 11.00 może być utrudniony i możliwy wyłącznie za zgodą Szefa Kuchni. Sprzedaż  obiadów jednorazowych na paragon prowadzi sklepik szkolny

Jednorazowy (zakupiony na paragon w sklepiku szkolnym):

Zestaw obiadowy (zupa, danie główne, kompot/woda/deser) 16 zł

Danie główne (tylko II danie, kompot/woda) 15,50 zł

Zupa 6,00 zł

 

 Odmawianie obiadów na tel/sms lub email do godziny 8.30 rano

Każdy zakupiony obiad karnetowy można odwołać w bieżącym dniu do godziny 8,30 rano, po tej godzinie, w razie nieobecności dziecka w szkole, obiad można odebrać do godziny 15.45. Obiad wówczas zostanie zapakowany do pojemników jednorazowych (dodatkowa opłata 1 zł za naczynia) lub do własnych, przyniesionych z domu.

 Odwołania są zgłaszane w następującej formie:

1/ SMS na nr 665 028 766

2/ Mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

ZMIANA Z UWAGI NA WSPÓLNE BEZPIECZEŃSTWO I WPROWADZONE ŚRODKI OSTROŻNOŚCI ZALECA SIĘ DOKONYWANIE PŁATNOŚCI W FORMIE PRZELEWU BANKOWEGO!!!

Obiady można kupować w formie przelewu bankowego na rachunek:

Magdalena Kusek

MBank SA

19 1140 2004 0000 3902 7795 8997

 W tytule przelewu należy zamieścić: imię, nazwisko Dziecka, klasę, szkołę (SP, LO), informację dotyczącą ewentualnych wyłączeń (np. bez czw, śr czy konkretne dni, w które będą uczęszczały na obiady  - wycieczki,) jeżeli takie występują, aby prawidłowo wprowadzać do systemu.

Zakup obiadów,  na kolejne miesiące, w formie przelewu powinna nastąpić w ostatnim tygodniu mijającego miesiąca tak, aby płatność została zaksięgowana najpóźniej do 01-go dnia roboczego następnego miesiąca.

W razie pytań wątpliwości lub sugestii jesteśmy otwarci na Państwa kontakt.

Dziękujemy i zapraszamy do współpracy
Magdalena Kusek Właściciel wraz z całym Zespołem Kuchni
 

 

Wydawanie obiadów na miejscu w stołówce w godzinach 11.30-15.30

Październik 2021

Wpłaty na obiady za miesiąc październik 2021 r. można dokonywać przelewem od 24/09/2021 r. na rachunek bankowy.

Ilość dni pracujących, dla szkoły i tym samym dla kuchni i stołówki szkolnej, w miesiącu październiku wynosi 21 dni  (01-31/10/2021 r.)

Ceny obiadów w karnecie (zakup min 10 szt):

  • Karnet obiadowy Maluch: 21*13,50 zł = 283,50 zł

  • Karnet obiadowy Zestaw: 21*15 zł = 315 zł

  • Karnet II dania: 21*14,50 zł = 304,50 zł

  • Karnet obiadowy zupy 21*5 zł = 105 zł

Osoby nie posiadające karty do wydawania posiłków proszę o doliczenie 12 zł do w/w kwot.

Posiłki nie będą wydawane bez ważnej i aktywnej karty obiadowej!

Osoby, które płacą za obiady w formie przelewu bankowego, proszone są o wpisywanie w tytule przelewu następujących danych: 

imię, nazwisko, klasa oraz: informacje dot. ewentualnych wyłączeń i odliczeń za poprzedni miesiąc.

(np. bez czw, śr czy konkretne dni, w które będą uczęszczały na obiady - wycieczki,) jeżeli takie występują.

Zapraszamy :) 


--

Pozdrawiam,
Magdalena Kusek
Bistro 13-TKA

 

Stołówka - kontakt

FH "13-tka" Magdalena Kusek

ul. Zdunów 22c/13

30-428 Kraków

NIP 944-113-01-04

tel kontaktowy +48 665 028 766

email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 Wpłaty na obiady karnetowe można dokonywać:

1/ gotówka - kasa sklepiku w godzinach pracy sklepiku:)

2/ przelewem na rachunek bankowy:

Magdalena Kusek

MBank SA

19 1140 2004 0000 3902 7795 8997

 W tytule przelewu należy zamieścić: imię, nazwisko Dziecka, klasę, szkołę (SP, G, LO), informacje dotyczącą ewentualnych włączeń (np. bez czw, śr czy konkretne dni, w które będą uczęszczały na obiady  - wycieczki,) jeżeli takie występują, aby prawidłowo wprowadzać do systemu.

 Zakup obiadów,  na kolejne miesiące, w formie przelewu powinna nastąpić w ostatnim tygodniu mijającego miesiąca tak, aby płatność została zaksięgowana najpóźniej do 01-go dnia roboczego następnego miesiąca.

 "wykaz składników potraw przygotowywanych przez kuchnię szkolną oraz alergenów występujących w potrawach znajduje się na kuchni szkolnej do wglądu dla osób zainteresowanych"

stołówka

FH "13-tka" Magdalena Kusek
ul. Zdunów 22c/13
30-428 Kraków
NIP 944-113-01-04
 
tel kontaktowy +48 665 028 766
email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 Wpłaty na obiady karnetowe można dokonywać:

1/ gotówka - kasa sklepiku w godzinach pracy sklepiku:)
2/ przelewem na rachunek bankowy:
 

Obiady można kupować w formie przelewu bankowego na rachunek (zmiana nr rachunku!!!):

Magdalena Kusek
MBank SA

19 1140 2004 0000 3902 7795 8997

 W tytule przelewu należy zamieścić: imię, nazwisko Dziecka, klasę, szkołę (SP, G, LO), informacje dotyczącą ewentualnych włączeń (np. bez czw, śr czy konkretne dni, w które będą uczęszczały na obiady  - wycieczki,) jeżeli takie występują, aby prawidłowo wprowadzać do systemu.

 Zakup obiadów,  na kolejne miesiące, w formie przelewu powinna nastąpić w ostatnim tygodniu mijającego miesiąca tak, aby płatność została zaksięgowana najpóźniej do 01-go dnia roboczego następnego miesiąca.

stołówka

logo stolowka

 "wykaz składników potraw przygotowywanych przez kuchnię szkolną oraz alergenów występujacych w potrawach znajduje się na kuchni szkolnej do wglądu dla osób zainteresowanych"

 

 j17.10

Ważne telefony

Początek strony